Jelenlegi hely

A hegyekben jártak a középiskolások

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, június 14 - 15:58 | Oktatás
Kiadós alpesi túrán vettek részt a Vidékfejlesztési Szakközépiskola II.HA/D osztályos tanulói június 12-én.
A hegyekben jártak a középiskolások

Úticéljuk Semmering, Ausztria egyik legkedveltebb téli és nyári üdülőhelye volt. A települést körülvevő tájegység nevét viselő, kb. 1000 m tengerszint feletti magasságban fekvő turistaparadicsomból gyalog indultak el az 1350 méter magasan fekvő Hirschenkogel csúcsra.

A hegy legmagasabb pontjáról, a Milleniumi-kilátóból egyedülálló kilátást nyílt számukra a Semmering-Rax-Schneeberg hegyvonulat helyenként havas csúcsaira, egészen a Bécsi-medencéig.

Rövid pihenés után a Sonnwendstein 1523 méteres csúcsának meghódítása lett a következő cél. Az odavezető út különleges varázsát az adta, hogy a diákok a számos kilátópontról nemcsak az elérendő helyszínt, hanem a nagyhorizontú alpesi táj lenyűgöző csúcsait és lankáit is láthatták maguk előtt. A fenséges táj páratlan díszletében gyönyörködve kicsit megpihentek a Pollereshüttében (1509 m), majd egy másik útvonalon tértek vissza Semmeringbe, élvezve a természet szépségét, a levegő tisztaságát és a lenyűgöző kilátást. A kirándulás utolsó programpontja a semmeringi templom megtekintése volt, az odavezető séta során még útba ejtették az 1888-ban épült Grand Hotel Panhanst is.

Összeségében nagyságrendileg 22 800 lépéssel 16,5 kilométert tettek meg 530 méter szintkülönbséget leküzdve.