Jelenlegi hely

A fiatal ökofarmárok országos versenyén

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, május 25 - 06:44 | Oktatás
A Dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola agrárvállalkozás szakirányzat III./A osztály tanulója Boltvan Ondrej felkészítő tanára kíséretében 2017. május 10-12- én részt vett a XVIII. alkalommal megrendezett Fiatal ökofarmár verseny országos fordulóján.
A fiatal ökofarmárok országos versenyén

Az országos verseny Pruskén a Szakközépiskolában zajlott. Az országos versenyen az egyes megyéket képviselve 21 versenyző öt témakörben, és több feladatban mérettetett meg. Az elméleti tudásukat egy 40 kérdésből összeállított teszt megoldása képezte. A gyakorlati jártasságukat a tulajdonképpeni fejés bemutatása követte a középiskola mellett működő tangazdaságban. A verseny további része volt a növény- és magismeret. A laboratóriumi feladatkör magába foglalta a tej degusztációját, vegyi-, fizikai- és érzékszervi tulajdonságainak megállapítását. Végezetül a tej minőségi osztályba való sorolását, és értékesítését a megadott adatok alapján.

Az értékelő bizottság véleménye szerint nagyon színvonalas volt a verseny. A versenyzők között szoros sorrend alakult ki, amely a felkészültségüket mutatta. A Dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola tanulója a tudásának megfelelően szerepelt, és szépen képviselte iskoláját az országos versenyen.

A versenyzőnek szívből gratulálunk, és további sikereket kívánunk.