Back to top

2017/18-as szezon: DAC U17

Publikálva: 2018, július 4 - 16:31
Az összes ifjúsági csapat közül a tizenhét éven alattiak érték el a legjobb eredményt az elmúlt idényben. Žamba vezetőedző védencei az élvonal bronzérmesei lettek, Gembický pedig megszerezte a gólkirályi címet.

A csapat mérlege: 33 mérkőzés, 19-7-7, 73:28-as gólarány, 64 pont

Góllövők: Gembický 23 – a bajnokság gólkirálya, Doktorík 16, Nagy 5, Malý 4, Dolinský, Bogi, Dibúz és Bari 3, Slebodník 2, Hervay, Rajkovics, Kováč, Klačman, Richnavský 1. Öngólok: 3 (kontumáció DAC-Sároseperjes 3:0)

Pályára léptek a 2017/18-as idényben: Nikolas Bajnóczi, Kristián Bénes, Denis Richnavský, Matúš Malý, Šimon Dolinský, Gergely Kováč, József Rajkovics, Tamás Hervay, Dávid Doktorík, Matej Klačman, Mário Herman, Ferenc Bogi, Ladislav Nagy, Juraj Ficko, Kristián Slebodník, René Dibúz, Kristián Bari, Sebastián Gembický, Tomáš Takács, Zalán Pónya

A stáb: Martin Žamba - vezetőedző, Róbert Biegelbauer - asszisztens, Martin Matlák - kapusedző, Juraj Ludik - fizioterapeuta, masszőr, Hepner Jaroslav - csapatvezető

A vezetőedző értékelése - Martin Žamba: „Két részre osztanám a nemrég befejeződött szezon értékelését. Ősszel a csapat megbízható teljesítményt nyújtott és sok gólt lőtt, ami a táblázaton elfoglalt helyezésünkön is megmutatkozott. A téli szünet után Klačman távozásán kívül Gembický kettős sérülése is megzavarta a csapat nyugalmát, és az ő góljai nagyon hiányoztak nekünk tavasszal. A srácok már nem voltak képesek újra megtalálni a kellő magabiztosságot, és az idény végén nem nyújtottak olyan stabil teljesítményt, mint az ősz folyamán. A gyengébb befejezés ellenére is azt gondolom azonban, hogy a gárda dicséretet érdemel. Az egész évadot 14-15 labdarúgó játszotta végig, ami a nagy számú meccsek miatt egy nagyon nehéz dolog. Úgy vélem, hogy a srácoknak az idősebb ifiknél is lesz keresnivalójuk. Sok jó meccset és individuális fejlődést kívánok nekik a jövőbe tekintve. Öröm volt velük dolgozni.” 

Végső táblázat:

A fiatalabb ifik 1. ligája - U17, 2017/18

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies