Back to top

1956 üzenete máig él

Publikálva: 2017, október 25 - 13:53
Dunaszerdahely Város Önkormányzata és polgármestere, dr. Hájos Zoltán, valamint a Rákóczi Szövetség meghívására október 22-én több dunaszerdahelyi oktatási intézmény középiskolásai vehettek részt a Rákóczi Szövetség által szervezett 1956-os megemlékezéseken Budapesten.

A Gloria Victis rendézvénysorozat és ifjúsági találkozó minden évben lehetőség a diákok számára a találkozásra Kárpát-medencében élő magyar diáktársaikkal, valamint a történelmi emlékezésre és tiszteletadásra.

A Szabó Gyula 21 Szakközépiskola, az Épitészeti Szakközépiskola, az Egészségügyi Szakközépiskola, a Vámbéry Ármin Gimnázium, a Magángimnázium, a Neratovice téri Magán Szakközépiskola, valamint a Novus Ortus Diákszínpad tagjai utaztak Budapestre.

A fiatalok megtekintették a Parlamentnél az 1956-os emlékkiállitást, az őrségváltást, majd ebéd után a Gellért-hegyre sétáltak, a Sziklakápolnához. Délután pedig  részt vettek a Műegyetemen a központi ünnepi megemlékezésen, illetve az azt követő fáklyás felvonuláson, amelynek végén a Bem szobornál emlékeztek és idézték fel 1956 üzenetét.

Felejthetetlen napot töltöttek együtt a tanulók, s elmondhatták az események helyszínén: tisztelet a hősöknek, akik életük árán is a szabadságért harcoltak!

Köszönet illeti a Rákóczi Szövetséget és Dunaszerdahely Város Önkormányzatát ezért a napért!

Klőr Levente, a Szabó Gyula 21 Szakközépiskolában működő ifjúsági helyi szervezet vezetője

Ezt már olvasta?

Cookies